Η επιτυχία είναι η σφραγίδα της αλήθειας! Andrew T. Still

Εντυπώσεις

Το έργο ενός φυσιοθεραπευτή είναι εξ ορισμού βοηθητικό, και σκοπεύει στην εύρεση και εκμετάλλευση των καταλληλότερων αποθεμάτων και προσαρμοστικών δυνατοτήτων του ασθενούς ώστε να αποκαταστήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την υγεία του.

Η επιτυχία, επομένως, αναλογεί πάντα πρώτα στον ίδιο τον ασθενή, και έπειτα στον θεραπευτή.

Με αυτό το σκεπτικό, οι ακόλουθες μαρτυρίες είναι επιτυχίες των ίδιων των ασθενών, αποτέλεσμα των δικών τους σκέψεων και δράσεων, που απλά καθοδηγήθηκαν από τον θεραπευτή.


“Είχα επισκεφτεί κάθε ειδικό για τον ίλιγγο, και δεν πίστευα ότι η φυσιοθεραπεία θα μπορούσε να προσφέρει κάτι. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι μέσα σε μία εβδομάδα δεν είχα κανένα αίσθημα ζάλης ή αστάθειας. Το μεγαλύτερο όφελος ήταν η μείωση της διπλωπίας, ώστε να μπορώ πάλι να διαβάζω! ”

Κ.Μ.

Κ.Μ.

αυχενογενής ίλιγγος


“Είχα φρικτούς πονοκεφάλους για περίπου δώδεκα χρόνια, τίποτε δεν με βοηθούσε πια, και ο γιατρός μού απαγόρευσε να παίρνω παυσίπονα, γιατί έπαιρνα τρία μαζί και πάλι δεν ανακουφιζόμουν! Η φυσικοθεραπεία με έσωσε! Οι πονοκέφαλοι είναι πλέον σπάνιοι, ζω χωρίς φόβο και χωρίς φάρμακα. Νιώθω σα να ξαναγεννήθηκα! ”

Ε.Α.

Ε.Α.

αυχενογενής πονοκέφαλος


“Η μέση μου πονούσε για μια εικοσαετία. Όταν ο πόνος κατέβηκε ξαφνικά στο πόδι μου, έμεινα στο κρεβάτι για δύο εβδομάδες με ανυπόφορους πόνους. Η διάγνωση έλεγε ότι χρειαζόμουν χειρουργείο. Ο γιατρός μού πρότεινε τις φυσικοθεραπείες σαν μια έσχατη λύση. Ο φυσικοθεραπευτής μου έκανε τα πάντα για να πάω καλά. Εγώ δεν είχα πολλές ελπίδες αλλά βλέποντας τις προσπάθειές του, άλλαξα γνώμη. Είδα έναν άνθρωπο να αγαπά με πάθος τη δουλειά του κι είπα μέσα μου ότι αν αυτός το πιστεύει, τότε πρέπει να το πιστέψω κι εγώ! Δικαιωθήκαμε και οι δύο. Ο γιατρός μίλησε για θαύμα. Δεν έκανα ποτέ την επέμβαση και ο πόνος της ισχιαλγίας δεν ξανάρθε από τότε. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. ”

Ρ.Μ.

Ρ.Μ.

δισκοπάθεια οσφυϊκής μοίρας